Matematik

Angiv samtlige rødder i polynomiet | Komplekse tal

04. oktober 2015 af Esterificering (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har følgende spørgsmål. Jeg ønsker ikke resultatet, blot fremgangsmåden eventuelt tilknyttet kommentare.

Angiv samtlige rødder i polynomiet: p(z) = 3(z+1)(z-2)(z+2i)(z-2i)

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2015 af peter lind

Brug 0 reglen. Hvis et produkt af faktorer er 0 er mindst en af faktorene 0


Svar #2
04. oktober 2015 af Esterificering (Slettet)

Tak for det hurtige svar. 

Vil du eventuelt give et anvendt eksempel? - Så jeg kan se hvordan jeg kan finde samtlige rødder?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. oktober 2015 af peter lind

p(z) = (x-1)(x-2) <=> x-1 = 0 ∨ x-2=0 <=> x=1 ∨ x= 2


Svar #4
04. oktober 2015 af Esterificering (Slettet)

Så rødderne hedder altså: z=-1 v z=2 v z=-2i v z=2i ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. oktober 2015 af peter lind

ja


Svar #6
04. oktober 2015 af Esterificering (Slettet)

Tak for et yderst brugbart svar!

Gælder nulreglen i alle tilfælde, eller kan jeg tjekke om nulreglen gælder for den specifikke ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. oktober 2015 af peter lind

den gælder i alle tilfælde


Skriv et svar til: Angiv samtlige rødder i polynomiet | Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.