Matematik

Reducere 2x(x+y)-(x+y)^2

07. oktober 2015 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

2x(x+y)-(x+y)2 skal reduceres:

Altså

2x ganges ind og ved sidste led benyttes første kvadratsætning

2x2+2xy - (x2+y2+2xy) = 2x2+2xy- x2-y2-2xy 

For at derefter at forkorte, går -2xy og +2xy ud med hinanden tilbage har vi:  2xy- x2-y2

Er dette det korrekte svar?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2015 af Heptan

Nahh det er vel

x2 - y2


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2015 af 656

Jeg tror kun det er din reducering der ikke er korrekt. Jeg vil reducere 2x2+2xy-x2-y2-2xy til

x- y2


Svar #3
07. oktober 2015 af snylt (Slettet)

Hvorfor det? 2xy går da ud med hinanden, og så har vi 2x2 - x2-y2  tilbage. Hvorfor bliver 2x2 af?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2015 af Heptan

Det er fordi at 2x2 - x2 = x2

Du skrev 2xy- x2-y2, men det var nok en tastefejl


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

2x(x+y)-(x+y)2  =          sætter (x+y) uden for parentes

(x+y)*(2x-(x+y)) =

(x+y)(x-y) = x2-y2


Skriv et svar til: Reducere 2x(x+y)-(x+y)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.