Matematik

Hældningskoefficienten a

09. oktober 2015 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

http://lyngbydata.dk/p/ee/lineaere_grafer.jpg 

Hjælp til beregning af hældningskoefficienten for f.

Jeg for hældningskoefficienten for f til 1, hvad gør jeg forkert? 


På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Den skal kun være ½. Hvert af felterne er 1 bred, men kun ½ høj.


Svar #2
09. oktober 2015 af annahansen2 (Slettet)

Okay - jeg har lige et andet spg. Hvordan kan jeg beregn f(10)? 

Synes ikke jeg kan aflæse 10 nogle steder..

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

f har hældningskoefficienten ½, og den skærer y-aksen i 4. Så f's forskrift er

f(x) = ½x + 4

Heraf kan vi beregne f(10):

f(10) = ½*10 + 4 = 9


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2015 af Aternum (Slettet)

f(10) betyder blot funktionsværdien af x=10 - altså skal du indsætte 10 på x's plads i funktionsforskriften. 


Svar #5
10. oktober 2015 af annahansen2 (Slettet)

Hvad med, hvis der står:

beregn g(-2)?

Eller løs ved beregning ligningen g(x) =40?

Hvordan løser jeg de to opgaver? 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal starte med at finde en forskrift for g.

Hældningen kan du aflæse til -4. Skæringen med y-aksen kan du ikke aflæse (ligger uden for billedet), så b må beregnes ud fra et kendt punkt. Vi kan for eksempel aflæse, at g(5) = 2. Så vi har

g(5) = 2  <=>

2 = -4*5 + b  <=>

b = 22

Forskriften for g bliver så

g(x) = -4x + 22

Du skal så beregne g(-2) ved at indsætte -2 i forskriften samt løse ligningen -4x + 22 = 40


Svar #7
11. oktober 2015 af annahansen2 (Slettet)

Jeg mangler stadig hjælp til g(-2) Den forstår jeg slet ikke

Håber nogle kan hjælpe


Svar #8
11. oktober 2015 af annahansen2 (Slettet)

Jeg har fundet ud af det. Tak for hjælpen, ellers. 


Skriv et svar til: Hældningskoefficienten a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.