Biologi

Åndedræt

18. oktober 2015 af Brainyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :) Jeg sidder lige med noget biologi omkring ånderæt og vi har fået formlen:

Lungeventilation i L/min = åndedrætsfrekvensen * åndedrætsdybden.

Og vi har dertil fået følgende 'opgave':

I skal hjemmefra have udregnet jeres egen lungeventilation. (regn med at I for hver vejrtrækning indånder 500 ml luft). I skal finde jeres egen åndedrætsfrekvens for at kunne udregne jeres lungeventilation.

Jeg har så målt hvor mange gange jeg trækker vejret på et minut under hvile ( 15 gange ) og ganget det med 500mL (0,5L) som gav en lungeventilation på  7,5 = 7-8 liter pr.min

Kan det passe? Har jeg gjort det korrekt?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. oktober 2015 af StoreNord

Ja, på 1 minut trækker du 15 gange 0,5 liter luft ned i lungerne. Og 15 * 0,5 = 5,5 liter.


Skriv et svar til: Åndedræt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.