Matematik

Gange med brøker

20. oktober 2015 af xxhejmeddig (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg ved godt, hvordan man ganger brøker, men jeg er kommet i tvivl, når det er sådan, at man har 2 ubekendte.

Regnestykket lyder:

12x/4 * 4/3x

Nogen der kan forklare, hvordan den skal regnes ud?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2015 af peter lind

Du skal gange med den omvendte (a/b)/ (C/D) = (a/b)*(D/C)


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. oktober 2015 af mathon

                          3x\cdot \frac{4}{3}x=3\cdot \frac{4}{3}x\cdot x=4x^2


Skriv et svar til: Gange med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.