Matematik

Lineær funktion

22. oktober 2015 af lglglgmama (Slettet) - Niveau: A-niveau

En ret linje går gennem punkterne P(1,-6) og Q(-2,3).

Bestem en ligningen for l og bestem koordinatsættet til hvert af linjens skæringspunkterne med akserne.

Mit spg er: Hvad menes der med del 2 i opgaven (det med koordinatsættet)

Jeg skal vel ikke lave en skema med x og y'er, hvor jeg kommer med nogle random tal i x'ets plads og beregn y?

Jeg har regnet konstanterne a og b og er kommet frem til funktionen hedder således: f(x)=-3x+1.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2015 af StoreNord

f(x)=-3x+1.   er forkert.

den rigtige funktion skærer x-aksen i et punkt; hvad er punktet?.

Den skærer y-aksen it punkt. Hvilket?


Svar #2
22. oktober 2015 af lglglgmama (Slettet)

Hov, jeg mente f(x)=-3x+3. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2015 af Toonwire

Hejsa

Angående dit spørgsmål, så er koordinatsættet til hver af linjens skæringspunkter med akserne de punkter som har hhv. x=0 for skæring med y-aksen og y=0 for skæring med x-aksen.

En lille note; så er din fundne lineære funktion forkert, men du har fat i det rigtige.

f(x)=-3x-3

Idet
3=-3\cdot(-2)+b ~~\Leftrightarrow ~~b=-3


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2015 af StoreNord

f(x)=-3x+1?   har den rigtige hældning, men går ikke gennem punkterne. Tag dig nu sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2015 af StoreNord

Du har at f(1)=-3*1+b=-6, hvad er så b?

Du skal isolere b ved at lægge 3 til på begge sider.


Svar #6
22. oktober 2015 af lglglgmama (Slettet)

-3 jo

-3-3 giver -6 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2015 af Stats

Du har nu funktionen y = -3·x - 3 

Anvend at y = 0 er skæringen med x aksen
Anvend at x = 0 er skæringen med y aksen.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2015 af mathon

              y=-3x-3       på akseskæringsform

               \frac{x}{-1}+\frac{y}{-3}=1


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.