Matematik

Pythagoras / Geometri

22. oktober 2015 af lglglgmama (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en retvinklet trekant gælder der: sidelængden a kaldes for a, og sidelængden b kaldes for a+1.

Bestem for a = 3 længden af hypnotusen og bestem a, når længden af hypnotenusen er √13. 

Mit bud:

Hvis a er 3, så er a+1 lige med 4. Vi kender altså sidelængden a og b, og kan derfor benytte pythagoras til at bestemme c ud:

3^2+4^2=c^2

9+16=c^2

√25=c^2

5 = c

Hvordan regner jeg de to katerne ud, når længden af hypotenusen er √13?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2015 af Stats

3^2+4^2=c^2

9+16=c^2

√25=c^2

5 = c

Ellers korrekt.....

a = a
b = a + 1

a2 + b2 = c2 
a2 + (a + 1)2 = c2
a2 + (a2 + 1 + 2a) = c2
2a2 + 2a + 1 = c2

Løs ligningen for a

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2015 af StoreNord

(3,4,5) er et Pythagoræisk talsæt. Du kan finde andre sæt ved at google "Pythagoræiske talsæt".


Skriv et svar til: Pythagoras / Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.