Matematik

Matematik opgave

23. oktober 2015 af Hansen5000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

På billedet kan man se tallene, der skal bruges i opgaven.

Jeg forstår det ikke rigtig håber nogle kan hjælpe mig 

Mange tak på forhånd.

Vedhæftet fil: hjælp3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2015 af mathon

En ret linje, der har normalvektor
                                                \overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} a\\b \end{pmatrix}  og går gennem punktet P_o(x_o,y_o)
har ligningen
                                                ax+by-(a\cdot x_o+b\cdot y_o)=0


Svar #2
25. oktober 2015 af Hansen5000 (Slettet)

Den her opgave forstår jeg slet ikke 

Hvis nu vi siger vi vil undersøg afstanden til A(0,0) Hvordan vil det så se ud hvis man sætter talene ind i formlen? 

Tak på forhånd


Svar #3
25. oktober 2015 af Hansen5000 (Slettet)

Hvis nu vi siger vi vil undersøg afstanden til A(0,0) Hvordan vil det så se ud hvis man sætter talene ind i formlen? 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2015 af mathon

                                                ax+by-(a\cdot x_o+b\cdot y_o)=0

                                                ax+by+c=0
       afstand til (0,0)\! \! :
                                                d=\frac{\left |a\cdot 0+b\cdot 0+c \right |}{\sqrt{a^2+b^2}}=\frac{\left | c \right |}{\sqrt{a^2+b^2}}
                   


Svar #5
25. oktober 2015 af Hansen5000 (Slettet)

Vil det sige at det her er svaret på A(0,0)

Men hvad er c i det her eksempel. 

Se lige det billede jeg har upladet 

Og hvordan er det når man skal regne B(4-2) ud

Mange tak på forhånd.

Vedhæftet fil:opgave 3.PNG

Svar #6
25. oktober 2015 af Hansen5000 (Slettet)

er det her rigtig?

Se på billede

rigtig mange tak på forhånd

Vedhæftet fil:opgave 3,1.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #7
25. oktober 2015 af mathon

Med
           \overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} -2\\2 \end{pmatrix}     (x_o,y_o)=(2,0)

                                                -2x+2y-(-2\cdot 2+2\cdot 0)=0

                                                -2x+2y+4=0
       afstand til (0,0)\! \! :
                                                d=\frac{\left |a\cdot 0+b\cdot 0+4 \right |}{\sqrt{(-2)^2+2^2}}=\frac{\left | 4 \right |}{\sqrt{8}}=\frac{4}{2\sqrt{2}}=\frac{2}{\sqrt{2}}=\sqrt{2}


Svar #8
25. oktober 2015 af Hansen5000 (Slettet)

Nice hvad nu hvis man vil finde

B(4-2) 

Hvordan ser det så ud? 

Mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2015 af mathon

#8

Hvis du med dit spørgsmål mener afstanden fra punktet (4,-2)  til linjen -2x+2y+4=0\! :

  afstand til (4,-2)\! \! :
                                                d=\frac{\left |-2\cdot 4+2\cdot (-2)+4 \right |}{\sqrt{(-2)^2+2^2}}=\frac{\left | -8 \right |}{\sqrt{8}}=\frac{8}{2\sqrt{2}}=\frac{4}{\sqrt{2}}=2\sqrt{2}


Svar #10
26. oktober 2015 af Hansen5000 (Slettet)

Hvordan vil det se ud, hvis det var C (-1,1)

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. oktober 2015 af mathon

Burde du ikke kunne selv nu?


Svar #12
26. oktober 2015 af Hansen5000 (Slettet)

Er det her helt ved siden af?

Vedhæftet fil:opgave 3.2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. oktober 2015 af mathon

afstand til (-1,1)\! \! :
                                                d=\frac{\left |-2\cdot (-1)+2\cdot 1+4 \right |}{\sqrt{(-2)^2+2^2}}


Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.