Matematik

opgave 5

23. oktober 2015 af Hansen5000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er kommet i matematik problemer og håber der er nogle der kan hjælpe mig 

Man kan se opgaven i billedet der er blevet uploadet

Tak på forhånd 

Vedhæftet fil: hjælp 5.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2015 af mathon

Kvadratkompletter ligningen
til formen:
                     (x-d)^2+(y-e)^2=r^2    efter division med 2.

Hint:
           a^2\pm 2ab=(a\pm b)^2-b^2
 


Svar #2
25. oktober 2015 af Hansen5000 (Slettet)

forstår det slet ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2015 af mathon

Efter division med 2:

                                       x^2-8x+y^2+6y-24=0
kvadratkomplettering:
                                       (x-4)^2-16+(y+3)^2-9-24=0

                                       (x-4)^2+(y+3)^2-49=0

                                       (x-4)^2+(y+3)^2=7^2


Skriv et svar til: opgave 5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.