Matematik

Koordinatsæt

25. oktober 2015 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en opgave, hvor jeg skal følgende: 

bestem koordinatsættet til hvert af cirklens skæringspunkter med førsteaksen.

Cirklens ligning ser sådan her ud: (x+2)^2 + (y-2)^2 = 8

any help :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2015 af peter lind

Sæt y = 0 og løs den derved fremkomne ligning


Svar #2
25. oktober 2015 af pashtoon123 (Slettet)

(x+2)^2+(0-2)^2 = 8
(x+2)^2 + 4 =8

(x+2)^2 = 4

Hvad gør jeg nu? jeg forstå det ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2015 af peter lind

Hvilken tal kvadreret giver 4 ?


Svar #4
25. oktober 2015 af pashtoon123 (Slettet)

16? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

(x+2)^2 = 4

x+2=2 ⇒ x=0           punktet er (0,0)

x+2=-2 ⇒ x=-4         punktet er (0,-4)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2015 af mathon

x+2=2 ⇒ x = 0           punktet er (0,0)

x+2=-2 ⇒ x = -4         punktet er (-4,0)


Svar #7
25. oktober 2015 af pashtoon123 (Slettet)

hvorfor -2? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2015 af mathon

#7
         (x+2)^2=\left | x+2 \right |^2=2^2

         \left | x+2 \right |=2

for x\geq -2\! :
                       x+2=2
                       x=0

for x< -2\! :
                       -(x+2)=2
                       x+2=-2
                       x=-4

                      

                            


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

#5

(x+2)^2 = 4

x+2=2 ⇒ x=0           punktet er (0,0)

x+2=-2 ⇒ x=-4         punktet er (-4,0)

x+2=2  fordi 22=4

x+2=-2 fordi (-2)2=4


Skriv et svar til: Koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.