Matematik

Trigonometriske funktioner

25. oktober 2015 af GymnasieEleven (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder med denne opgave og kan ikke rigtig komme i gang (den er vedhæftet) 

Jeg ved hvad jeg skal, men ikke hvordan jeg kommer i gang. Jeg bruger maple, og kan ikke se hvordan jeg skal få plottet den funktion ind. 

Håber i kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2015 af Stats

Hvilken opgave er der tale om?

Opgave 4?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2015 af Stats

Definer funktionen.

f := t -> A·sin(ω·t + φ) + K

plot( f(t) )

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
25. oktober 2015 af GymnasieEleven (Slettet)

#1 Det er den første opgave

#2 Det har jeg prøvet men den vil ikke tegne en graf for den ligning


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2015 af Stats

Hav

ω = 1
φ = 0
K = 0
A = 1

Dvs.

f := t -> 1·sin(1·t + 0) + 0                      ~ f(t) = sin(t) - altså en alm. sinus funktion
Plot(f(t))

Nu undersøges hvilken funktion A har.

A1 = 2
A2 = 3
A3 = -2

f := t -> 2·sin(1·t + 0) + 0
g := t -> 3·sin(1·t + 0) + 0
h := t -> -2·sin(1·t + 0) + 0

Plot([f(t), g(t), h(t)])

osv... Husk plot([ ... ]) den firkantede parentes ved flere funktioner i samme koordinatsystem.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
25. oktober 2015 af GymnasieEleven (Slettet)

#4 ah fedt du er en lifesaver. Tusind tak du! Nu er jeg med..

Og det samme kan jeg vel gøre for alle de andre variabler? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2015 af Stats

Jaja ... :-)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2016 af mstt (Slettet)

Hej!
Jeg sidder også med denne opgave, men er meget i tvivl - også når jeg læser jeres korrespondance.
I første opgave har jeg defineret konstanterne:

A = amplituden - angiver det maksimale udsving fra denne linje.
K = lodrette/paralleforskydning på x-aksen. 
ω =  den cyklinske frekvens - den anden giver antallet af svingninger på stykket 2Pi på x-aksen.
φ=  bevirker en parallelforskydning -φ?/ω?  i x-aksens retning. 

Også er jeg gået videre til opgave 2. Den er jeg ret lost på. Ved ikke om det er fordi, jeg griber opgave 1 forkert an?  


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.