Matematik

realkreditlån

25. oktober 2015 af Ebombe (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg låner 1236000 kr i realkredit. Jeg vælger at betale den af på en rente på 2,5%, og løbetiden er på 30 år. Hvor meget skal jeg betale hver måned, og hvordan regner jeg det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

Kn = K0⋅(1+r)n

Start med at beregne Kn. Indsæt i ovenstående, at K0=1236000, r=0.025 samt n=30. 

Herefter finder du: (Kn/30)/12 = betaling pr. måned


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2015 af Stats

#1

Det er desværre forkert

#0

Der er tale om et annuitetslån, hvor du skal anvende ydelsesformlen

\\ y=G\cdot\frac{r}{1-(1+r)^{-n}}

Du har din n til at være;
n = 30·12 = 360 mdr

Du har din r til at være;
i=(1+r)^n-1=(1.025)^{\frac{1}{12}}-1\approx 0.0021

Nu kan du regne din mdr ydelse ud.

\\ y=G\frac{r}{1-(1+r)^{-n}}=1236000\cdot \frac{0.0021}{1-(1+0.0021)^{-360}}\approx 4896.55

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

Nogle af kreditforeningerne/bankerne har et skema på nettet, hvor man kan se beløbene måned for måned, når man indtaster lånebeløb, rentefod og løbetid

Der er også mulighed for at se lidt flere oplysninger end dem du beder om her. Bl får man mulighed for at sammenligne tallene for forskellige låntyber.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

Hmm... Det kan umuligt være 8. klasses niveau. :P


Svar #5
26. oktober 2015 af Ebombe (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: realkreditlån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.