Fysik

Luftmodstand

26. oktober 2015 af Studerendee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har fået en opgave hvor formålet er at kigge på hvordan luftmodstanden (Fluft) på en frit faldende kegle afhænger af keglens hastighed. Men jeg kan slet ikke finde den konkrete sammenhæng mellem hastigheden (terminalhastigheden) og luftmodstanden.. nogen som kan hjælpe?

Og hvordan kunne man evt skrive formlen færdig? Fluft =..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2015 af hesch (Slettet)

#0: Du har fået 3 svar i din sidste tråd på samme spørgsmål.  Når du så starter en ny tråd virker det som om, at du ikke kunne bruge nogen af disse.

Men hvorfor kunne du ikke det?  Du må da forklare hvad det er du ikke kan bruge/forstå.

F = k * v2


Svar #2
26. oktober 2015 af Studerendee (Slettet)

Jeg synes bare de er alt for uoverskuelige. Altså er sammenhængen bare i forhold til formlen F = k *v^2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2015 af hesch (Slettet)

Ja.  Der kan gives en mere kompliceret forklaring, hvor keglens udformning og hastighedens størrelse tages i betragtning. Men det bliver det ikke mere overskueligt af.


Skriv et svar til: Luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.