Matematik

Bestem længde i ensvinklet trekant

26. oktober 2015 af Gymelev143 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det oplyses at de to trekanter ΔABC og ΔA1B1C1 er ensvinklede. Yderligere oplyses det at a=5, b=6 og c=7. I trekanten oplyses det at a1 = 21 og er den længste side, samt b1 > c1.Bestem længden af b1 og c1.

jeg synes at opgaven virker lidt kompliceret, men det er måske bare mig.. :/

Vedhæftet fil: mat opgave 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2015 af peter lind

Se på størrelsesforholdet mellem de længste sider


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2015 af mariarasmussen96 (Slettet)

du finder først forstørrelseskonstanten som er a1/a

det er 21/5 = 4.2

For at bestemme b1 og c1 skal du gange siderne med 4,2 :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

Du skal finde forstørrelsesfaktoren

k=a1/a

k=21/5=4,2

Sidelængderne i A1B1C1 er 4,2 gange større end i ABC

b1=k*b

b1=4,2*6=25,2

Synes jeg så en lignende tråd fornylig


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2015 af peter lind

Der gælder ikke at a svarer til a1, b svarer til b1 og c svarer til c1. For eks. er der oplyst at b1 > c1 men b < c.

Man er derfor nød til at se på den største side som er oplyst at være a1 medens den største side i ABC er c1


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. oktober 2015 af Eksperimentalfysikeren

Man plejer at vælge navngivningen af siderne, så a/a1 = b/b1 = c/c1, men det har man ikke gjort her.

a1 er den længste side i 1 trekanten Den skal være proportional med del længste side i den lille strekant. Dvs.

c/a1 = ???

Vi skal så hav fundet ud af, hvilken side b1 skal være proportional med. Den er længere end c1. i den lille trekant er der a og b at vælge imellem og her er b længst. Så vi får:

c/a1 = b/b1 = a/c1

Det er en drilleopgave. Den skal læses omhyggeligt.

Jeg vil overlade det til trådstarter at lave selve talbehandlingen.


Skriv et svar til: Bestem længde i ensvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.