Fysik

Mol

26. oktober 2015 af Keminærd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået disse to spørgsmål, kan nogle hjælpe?

Vi har 230 g ilt-molekyler. Hvor mange mol er det ?

Vi har 8,92*10^24 brint-molekyler. Hvor mange mol er det ?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2015 af mariarasmussen96 (Slettet)

mol er stofmængden, som findes vha denne formel: n=m/M

først finder du store M af ilt ved at kigge på det perioiske system:

o+ o = 

15,99+15,99 = 31,98 gram per mol. 

Vi kender massen, som er 230 g.

nu sætter vi ind i formlen: n=230/31,98

det bliver: 7,19 mol


Skriv et svar til: Mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.