Fysik

Elektrisk effekt

29. oktober 2015 af siminlarijani (Slettet) - Niveau: C-niveau

"I et kraftværk falder vandet 28 m. På et bestemt tidspunkt løber der hvert minut 1600 m3 vand igennem turbinerner. 

Bestem den elektriske effekt, som værket kan levere, hvis vi regner med at 60 % af vandets kinetiske energi omsættes til elektriske energi."

Jeg har udregnet den potentielle energi til 4,40*108 J. Dernæst har jeg udregnet 60% af dette til 2,64*108 J. For at bestemme den elektriske effekt. Så benytter jeg formlen for effekt: P=E/t, hvor jeg får 4,40*10Hz. 

Jeg ville bare høre om det er den rigtige fremgangsmåde, og at vi kan gå ud fra at potentiel og kinetisk energi er det samme når vi tager 60%. 

Med venlig hilsen 

Simin


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2015 af mathon

1600 m3 vand har massen 1,6·106 kg

          {P_{leveret}}^{af\; v\ae rket}=0{,}60\cdot \frac{m\cdot g\cdot h}{60\; s}

"at vi kan gå ud fra at potentiel og kinetisk energi er det samme "   energiformerne er forskellige men i følge loven om energiens konstans, er energimængderne de samme.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2015 af mathon

Enheden er ikke Hz!


Svar #3
29. oktober 2015 af siminlarijani (Slettet)

Mange tak for hjælpen! Nej det var også en fejl, enheden er vel J/sek


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2015 af mathon

enheden er J/sek = W


Skriv et svar til: Elektrisk effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.