Matematik

Bestem tallene s og t, så sb + tc = a

29. oktober 2015 af keskobar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg mangler hjælp til denne opgave:

vektor a = -3, 5     vektor b = 7,4    vektor c = 11,6

Spørgsmålet lyder: Bestem tallene s og t, så sb + tc = a

Jeg ved at konklusionen er: s = 73 / 2    og    t = 47 / 2

Men hvordan finder jeg frem til dette helt præcist?

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2015 af peter lind

Skriv dog ordentligt. Jeg gætter på at du mener a = (-3, 5) o.s.v. Hvis jeg gætter forkert må du vende tilbage. Hvis jeg har gættet rigtigt har du

s(7,4) +t*(11, 6) = (-3,5)

Skriv det ud i koordinater. Det giver to ligninger med to ubekendte


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2015 af mathon

           s\cdot \begin{pmatrix} 7\\4 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 11\\6 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -3\\5 \end{pmatrix}

            7s+11t=-3
            4s+6t=5


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2015 af mathon

Jeg ved at konklusionen er: s = 73/2    og    t = -47/2


Skriv et svar til: Bestem tallene s og t, så sb + tc = a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.