Kemi

Kemi hjælp!

02. november 2015 af Amalie8578 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp med opgaver

2,3 g NaOH opløses i 0,500 L vand

1. beregn [OH^-] i opløsning
2. Beregn pOH
3. Beregn pH i opløsningen 

Beregn pH i en opløsning af 

1. en blanding af 60 mL 0,1 M HCL og 60 mL 0,1 M NaOH

10,00 mL saltsyreopløsning med ukendt koncentration titreres med en 0,100M natriumhydroxid-opløsning. Ved ækvivalenspunktet er der brugt 14,3 mL NaOH-opløsning

1. Opskriv reaktion der  sker ved titrering
2. Hvilke metoder kan man bruge for at finde ækvivalenspunktet?
3. Beregn saltsyrens koncentration


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2015 af mathon

Første del:

Når der ses bort fra vandets egendissociation
og temperaturen er 25°C:

            Beregn koncentrationen af
                                                           \left [OH^- \right ]=c(NaOH)   når M(NaOH)=40{,}00\; \tfrac{g}{mol}        
            og
                    pOH=-\log\left(\left [ OH^- \right ]\right)

                    pH=14-pOH 
                             


Svar #2
02. november 2015 af Amalie8578 (Slettet)

Hvad med de andre opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2015 af mathon

Beregn antal mol H_3O^+ i 60 mL 0,1 M HCl og antal mol OH^- i 60 mL 0,1 M NaOH.
           
                H_3O^+\, _{\mathrm(aq)}\; +\; OH^-\, _{\mathrm(aq)}\; \rightarrow \; 2\, H_2O\, _{\mathrm(l)}


Svar #4
02. november 2015 af Amalie8578 (Slettet)

Mange tak! men der er stadig den sidste


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2015 af mathon

                                     H_3O^+\, _{\mathrm(aq)}\; +\; OH^-\, _{\mathrm(aq)}\; \rightarrow \; 2\, H_2O\, _{\mathrm(l)}

                         HCl\, _{\mathrm(aq)}\; +\; NaOH\, _{\mathrm(aq)}\; \rightarrow \; NaCl\, _{\mathrm(aq)}\; +\; H_2O\, _{\mathrm(l)}

titerligning:
      når stofmængdeforholdet
                                                   syre : base = 1 : 1

                                                  n(syre)=n(base)
                                                      V_s\cdot c_s=V_b\cdot c_b

                                                    c_s=\left (\frac{V_b}{V_s} \right )\cdot c_b
                              


Svar #6
02. november 2015 af Amalie8578 (Slettet)

Er det sidste den måde jeg beregner koncentrationen på eller?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2015 af mathon

Ja.


Skriv et svar til: Kemi hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.