Matematik

Bestem k

02. november 2015 af biotek222 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej alle sammen. Jeg har en aflevering i matematik, og jeg kan ikke finde ud af denne opgave: Bestem tallet k , således at linjen med ligningen 2x-3y =k sammen med koordinarakserne danner en trekant med areal 30.
Er der nogen der kan hjælpe? På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2015 af Stats

Den giver ikke mening.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2015 af SådanDa

2x-k=3y -> (2/3)x-k/3=y sæt y=0 ind. (2/3)x-k/3=0 -> (2/3)x=k/3 -> x=k/2, sæt x=0 ind, (2/3)*0-k/3=y -> -k/3=y. arealet af trekanten er (|x|*|y|)/2=30 -> ((k/2)*(k/3))=60 ->k^2=360 -> k≈18.9736 eller k≈-18.9736


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. november 2015 af mathon

Det giver fin mening:
                                      2x - 3y = k

Skæring med x-aksen
giver:
                                   x=\frac{k}{2}

Skæring med y-aksen
giver:
                                   y=-\frac{k}{3}

Trekantens areal
bliver:
                                  y=\frac{1}{2}\cdot \frac{k}{2}\cdot \frac{k}{3}=30

                                            k^2=360=6^2\cdot 10

                                            k=6\sqrt{10}
      


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2015 af Stats

ok... ikke noget... Den kan selvfølgelig danne en trekant i hhv. 2 kvadrant og 4 kvadrant.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Bestem k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.