Matematik

reducer

02. november 2015 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

Hvordan beregner man opgaven:

(a+2) (a+1) - (a-2) (a-1) =

mit bud:

a2+ a+2a+2 - a2+a-2a+2

det skulle meget gerne give 6a ? forstår ikke

og en opgave til:

(x-5y)2-4x(2x-y)-(-7x2+5y2-6xy) =


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2015 af peter lind

Du har to fortegnsfejl

a2+ a+2a+2 - a2+a-2a+2   skal være a2+ a+2a+2 - a2+a+2a-2


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. november 2015 af mathon

  (a+2)(a+1)-(a-2)(a-1)=(a^2+a+2a+2)-(a^2-a-2a+2)=

        (a^2+3a+2)-(a^2-3a+2)=a^2+3a+2-a^2+3a-2=6a


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2015 af SådanDa

Det er tæt på, du skal minuset før produktet, altså giver det:

(a+2)(a+1)-(a-2)(a-1)=a2+a+2a+2-(a2-a-2a+2), som du så ophæver parantesen og trækker sammen, så giver det 6a :)


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.