Matematik

Givet funktionen f(x) = x^2-8x+12, find a og b

03. november 2015 af mitnavnergert (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen.

Har brug for jeres hjælp til følgende opgave - opgaven er uden hjælpemidler.

Denne opgave tager lidt forskud på det næste emne om differentialregning, som vi skal arbejde med.

Givet funktionen f(x)=x^2-8x+12

a) Bestem koordinaterne til de punkter A og B på grafen, der har førstekoordinaterne 3 og 7. Skitser grafen for f på ternet papir.

b) Bestem ligningen for den linje, der går gennem punkterne A og B.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2015 af fosfor (Slettet)

A = (3, f(3))

B = (7, f(7))


Svar #2
03. november 2015 af mitnavnergert (Slettet)

Kan du uddybe lidt


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2015 af SådanDa

For at finde dit punkt A (der har førstekoordinat 3) skal du blot sætte 3 ind i funktionen, altså f(3)=32-8*3+12, og dit punkt A vil have koordinater (3,f(3)). Tilsvarende med B!


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2015 af StoreNord

For at tegne parablen skal d ihvertfald bruge eet bestemt punkt mere, nemlig bunden af parablen.

Derfor skal du differentiere funktionen, og finde hvad x er, når f' er 0.

Din f' vil blive      f'(x)=2x-8

Når 2x-8=0  har du toppunktet for parablen.         


Skriv et svar til: Givet funktionen f(x) = x^2-8x+12, find a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.