Matematik

Differentialregning

04. november 2015 af simone1517 - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Jeg sidder her med 2 sammensatte funktioner, og jeg kna simpelthen ikke se, hvad der er ydre og indre!

De 2 funktioner det drejer sig om er:

6x^2+3

4x^2-2

Hvad er ydre og indre?

Kan godt regne forskrift og diferentialkvotienterne ud!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2015 af Stats

\\6\cdot\left ( x^2 \right )+3\\ \\ 4\cdot \left ( x^2 \right )-2

Hvilket også kan skrives som

f(x) = 6·x + 3
f(x2) = 6·x2 + 3

og

f(x) = 4·x - 2
f(x2) = 4·x2 - 2

Skrevet i latex og måske mere forklarlig måde:

\\ f(x)=\underbrace{6\cdot x + 3}_{ydre}\\ f(\underbrace{{\color{Red} x^2}}_{indre})=6\cdot {\color{Red} x^2} + 3

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
04. november 2015 af simone1517

Så i den første er x^2 den ydre og 6+3 indre?

Og i den sidste x^2 ydre og 4-2 indre?


Svar #3
04. november 2015 af simone1517

Okay, så ikke det sidste du havde skrevet!


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2015 af Stats

Ok :-)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
04. november 2015 af simone1517

MANGE TAK FOR HJÆLPEN!!


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2015 af Stats

Så lidt :-)

Håber det hjælper dig til næste gang, når du skal vurdere om der er tale om en indre eller ydre funktion

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2015 af mathon

Der er intet hensigtsmæssigt/nødvendigt i at skelne mellem indre og ydre funktion i de to funktioner.

De er simple polynomiumsudtryk.

        \left (6x^2+3 \right ){}'=6\cdot 2\cdot x^{2-1}+0=12x

        \left (4x^2-2 \right ){}'=4\cdot 2\cdot x^{2-1}+0=8x


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.