Matematik

bestem en ligning

04. november 2015 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Bestem en ligning for den rette linje gennem punkterne (0,11) og (5,15)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2015 af Stats

Anvend at hældningkoefficienten kan beregnes ved:

a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

og at

b=y_{1/2}-a\cdot x_{1/2}

og at den lineære funktion har formen y = ax + b

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2015 af mathon

eller:
             \frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

             \frac{y-11}{x-0}=\frac{15-11}{5-0}=\frac{4}{5}

             y-11=\frac{4}{5}x

             y=\frac{4}{5}x+11


Skriv et svar til: bestem en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.