Fysik

hjælp

05. november 2015 af hololol (Slettet) - Niveau: A-niveau

vand der falder 28m på et bestemt tidspunkt løber der hvert minut 1600m^3vand gennem turbine.

bestem den elektriske effekt, som værket kan levere, hvis vi regner med at 60% af vandets kinetiske energi omsættes til elektrisk energi?? hjææælp hvordan løser jeg opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2015 af hesch (Slettet)

Vandets effekt = energiændring pr. tidsenhed.

Hvad er energiændringen for 1600m3 vand, der falder 28m?


Svar #2
05. november 2015 af hololol (Slettet)

det forstår jeg ikk, hvordan regner jeg opgaven ud


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2015 af hesch (Slettet)

Den potentielle energi for en masse:

Epot = m * g * h

Ved højden  h = 0  er Epot = 0

Hvad er ændringen i Epot fra 28m højde?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2015 af mathon


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.