Matematik

Vektor.. HÆLP DET HASTER

05. november 2015 af Skoleernogetjegelsker (Slettet) - Niveau: A-niveau

JEG ANER VIRKELIGE IKKE HVORDAN DENNE OPGAVE SKAL LØSES!

På en figurer ses terning(vedhæftet) med hjørnerne O,B,C,D,E,F,G og H indtegninget i et koordinatsystem med begyndelsespunktet O:


a) Beregn koordinatsættet til G


b) Bestem en parameterfremstilling for linjen m gennem C og E

Vedhæftet fil: Terning.png

Svar #1
05. november 2015 af Skoleernogetjegelsker (Slettet)

Er der ingen der kan hjælpe overhovedet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2015 af StoreNord

Prøv at leje lidt med Geogebra5.


Svar #3
06. november 2015 af Skoleernogetjegelsker (Slettet)

Det skal laves uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2015 af StoreNord

Har du fundet G?

En vektor Fra C til G har samme  længde og retningsvektor som en vektor fra O til E

Så må man da kunne finde G.

Figuren er jo nok en terning.


Svar #5
06. november 2015 af Skoleernogetjegelsker (Slettet)

Har ikke fundet G, da jeg ikke ved hvordan det skal gøres - hvilket jeg håber der er nogen der kan hjælpe med:) ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2015 af StoreNord

Fra O til E går der vektor e. Fra C til c til G går der også en vektor. Disse to vektorer har samme værdi (x,y,z).

Fra O til C går vektor c.

Til G kan man komme ved at lægge e til c.  Det bliver vektoren g som er (-1,5,1). Så punktet G er (-1,5,1).

Jeg kan godt anbefale en god matematikbog:  Carstensen, Frandsen, Studsgaard, stx MAT A3 ISBN 978-87-616-1393-0  fra SYSTIME.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2015 af StoreNord

Så punktet G er (-1,5,1).

Punkt C=(1,4,-1).

En ret linje gennem C og G har (hældningen):

                                 retningsvektoren:\; \vec{r}=\bigl(\begin{smallmatrix} -1 & \\ 5& \\ 1& \end{smallmatrix}\bigr) - \bigl(\begin{smallmatrix} 1 & \\ 4& \\ -1& \end{smallmatrix}\bigr) =\bigl(\begin{smallmatrix} -2 & \\ 1& \\ 2& \end{smallmatrix}\bigr) \\ \\

Så har linjen gennem C og G ligningen:

                                                          \bigl(\begin{smallmatrix} x & \\ y& \\ z& \end{smallmatrix}\bigr) =\bigl(\begin{smallmatrix} 1 & \\4& \\ -1& \end{smallmatrix}\bigr) +t\bigl(\begin{smallmatrix} -2 & \\ 1& \\ 2& \end{smallmatrix}\bigr) \\ \\


Skriv et svar til: Vektor.. HÆLP DET HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.