Matematik

Division

08. november 2015 af Nadi2020 - Niveau: 8. klasse
Hej jeg har virklig brug for hjælp.
Jeg ved ikke hvordan man regner f.X 3: 1687 eller 6:5538
på et stykke papir jeg kan godt dividere, men jeg bliver rigtig meget forvirret når et tal ikke går op i det andet
og det så lige pludslig bliver til et komma tal
jeg ved at 3:1687 er 0.001
men hvordan i alverden blev det lige pludslig det
please hvis mig en metode.
!!!!?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2015 af StoreNord

3,00000000:1687  er det samme som

3,00000000:1,687 : 1000    vent med de 1000

3,000000: 1,687 = 3, ....


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2015 af BettiHulka (Slettet)

okay.

3:1687

går 1687 op i 3? nej

3:1687 = 0

Så putter du et 0 på 3, så det bliver 30, og et komma bag 0 på højre side af lig med tegnet.

30:1687

hvor mange gang går 1687 op i 30? 0 gange.

3:1687 = 0,0

Så putter du et til 0 på 3, så der nu står 300.
Så siger du, hvor mange gang går 1687 op i 300? 0 gange.

3:1687 = 0,00

Så putter du igen et nul på 3, så der står 3000. 
Så siger du, hvor mange gang går 1687 op i 3000? 1 gang.

3:1687 = 0,001

tilbage fra de 3000 er 1313. (3000 - 1687)

Så putter du et nul på 1313, så det bliver til 13130.
Hvor mange gange går 1687 op i 13130? 7 gange.

Og så tager du antallet der er tilbage, og gør det samme igen, eller du kan stoppe her og bare skrive at reslutatet er 0,0017, det kommer an på hvor præcist det skal være.


Svar #3
08. november 2015 af Nadi2020

Men hvad nu hvis jeg ikke kan tabellen hvordan ved jeg så hvor meget nogen af tallene går op i hinanden
fx 1687 op i 13130 hvordan skulle jeg vide at det får op 7 gange ?
er der en metode man kan finde ud af det??

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2015 af StoreNord

Vi burde kunne henvise til et sted, hvor der ligger et foto af en hånd-division.  :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2015 af BettiHulka (Slettet)

divider 13130 med 1687 enten på papir eller lommeregner, hvis du ikke kan dividere dem så plus 1687.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2015 af SuneChr

En "gardin"-service til # 4
SP 0911150017.GIF

Vedhæftet fil:SP 0911150017.GIF

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2015 af StoreNord

Nydeligt!

Sådan noget ville jeg gerne kunne lave selv, men jeg kan ikke finde på et nemt program til at lave det i.

????


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2015 af SuneChr

# 7
Det kræver kun Excel og klippeværktøjet. Find et passende billede, beskær det, indsæt en tekst henover.
Større avancerede programmer behøves ikke, medmindre man vil manipulere billeder til ukendelighed.


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2015 af StoreNord

Det havde jeg ikke troet!       Gardinerne interesser mig ikke, kun tallene.

Men mange tak!   :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

#3

Du spørger, hvordan man ser, hvor mange gange 1687 går op i 13130.

Man gætter og prøver gættet. Man gætter f. eks. 6, ganger 1687 med 6, trækker det fra 13130 og ser, at resten 13130- 6*1687  = 3008 er større end 1687. Derfor gætter man igen, denne gang noget højere, nemlig 7, og prøver igen.

Selvfølgelig forsøger man at forbedre sin gættestrategi. Man kan runde tallene delvis af, f.eks. til 13000 / 1700, hvor man så ser bort fra de to sidste cifre: 130 / 17. Her kan man så huske den store tabel(!): 7*17 = 119, så 7 er et godt gæt.

Med øvelse rammer man ofte den rigtige værdi i første forsøg.


Skriv et svar til: Division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.