Matematik

Vektorer i rummet

10. november 2015 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, som kan hjælpe med denne opgave?

Skærmbillede 2015-11-10 kl. 08.49.24.png


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Opskriv parameterfremstillingen for en anden linie, m, der har planens normalvektor som retningsvektor og går gennem det givne punkt. Kald parameteren for s.

De to linier sklle gerne skære hinanden (ellers er der noget galt med opgaven). Find skæringspunktet.


Svar #2
10. november 2015 af lokpæø (Slettet)

Så dette skæringspunkt, jeg kal finde, er projekteret på a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Ja. Projektionen sker jo vinkelret på planen og m står vinkelret på planen og går gennem (-2,2,3).


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. november 2015 af mathon

så du har

                         \begin{pmatrix} -2\\ 2 \\ 3 \end{pmatrix}+s\begin{pmatrix} 2\\-1 \\ 1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1\\ 2 \\ 3 \end{pmatrix}+t\begin{pmatrix} 1\\-1 \\ 1 \end{pmatrix}


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. november 2015 af mathon

hvoraf
                        \begin{pmatrix} -3\\0 \\ 0 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} t-2s\\-t+s \\ t-s \end{pmatrix}    
dvs
                           t=s=3


Svar #6
11. november 2015 af lokpæø (Slettet)

Hvad dkal jeg bruge punktet (-2,2,3) til?


Svar #7
11. november 2015 af lokpæø (Slettet)

Jeg er med på hvad jeg skal bruge punktet (-2,2,3) til nu.


Svar #8
11. november 2015 af lokpæø (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen, begge to.


Skriv et svar til: Vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.