Matematik

Udregning af opgave

10. november 2015 af en29 - Niveau: A-niveau

Dette er en opgave i matematik A, uden hjælpe midler

Omsætningen er R (i1000 kr.) og omkostninger c (i1000 kr.) ved produktion og salg af en være er bestemt ved funktionen med forskfiterne 

R (x)=-1/2 x^2 + 6 x           0_<x_< 10

C(x)=x+8                      0_<x_< 10

x er den producerede og afsætte mængde af vare i tons

A) Bestem det interval, hvor omæstningen er større end omkostningerne.

En som kan hjælpe?

Jeg ved man skal sætte R(x)=C(x), men derfra ved jeg ikke mere...


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2015 af mathon

                R(x)\; \; \; \; \; \; \;\; =C(x)
              -\frac{1}{2}x^2+6x=x+8             gangens igennem med -2

              x^2-12x=-2x-16

              x^2-10x+16=0


Svar #2
10. november 2015 af en29

Hvorfor?

Er det ikke bare at rykke x+8 på den anden side af lighedstegnet

Jeg får som svar til A) at hvor omsætningen er større end omkostningerne er i intervallet 2<x<8?


Svar #3
10. november 2015 af en29

Og derefter tage diskriminanten og finde nulpunkter


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2015 af mathon

…for at opnå mere bekvemme koefficienter i løsningssituationen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2015 af mathon

egentlig:
                          -\frac{1}{2}x^2+6x\geq x+8

                          -\frac{1}{2}x^2+5x-8\geq 0
                   
         venstre side er positiv mellem rødderne.
 


Skriv et svar til: Udregning af opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.