Spansk

"..Og vil [have] et forskud." tid af verbet?

12. november 2015 af helecho (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en tekst jeg skal oversætte til spansk og jeg undrer mig over hvilken tid verbet er? 

Vi har diskuteret både førnutid, futurum og om det kunne være en udvidet tid?

Sætningen er: "..Og han vil [have] et forskud." (som det står i bogen)

Nogen der kan fortælle og forklare tiden for mig?

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2015 af jbmm (Slettet)

jeg har (nutid)
jeg havde (datid)
jeg vil have (fremtid/futurum) (=jeg vil få)
jeg har haft (før-nutid)
jeg havde haft (før-datid)
m.fl.

vil/ville kan også udtrykke en vilje/ønske (han vil have pengene = han ønsker pengene)


Svar #2
12. november 2015 af helecho (Slettet)

Det giver faktisk god mening.

Men af de her tre verber hvilke(n) er så mest rigtig i sætningen? :)

"... y quiere/querrá/qurría/gustaría/gustará un anticipo" 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2015 af jbmm (Slettet)

Afhængig af betydningen, vælg selv:
y tendrá .. (futurum af tener)
y va a tener.. (nære fremtid/futurum)
evt. y quiere tener ... (=ønsker at have/få) (præsens verbalperifrase)
evt. y querrá ...(vil ønske..(egentlig 'vil ville')) (futurum af querer)


Skriv et svar til: "..Og vil [have] et forskud." tid af verbet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.