Matematik

Lineær Algebra Hjælp

14. november 2015 af dangerouslyawesome (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Lad e = (e1, e2, e3) betegne standardbasis for R3 . En lineær afbildning f : R3 → R3

er fastlagt ved


f(e1) = (0,2,−4), f(e2) = (−4,9,−16) og f(e3) = (−2,4,−7). (1)

a)  Opskriv afbildningsmatricen for f med hensyn til basis e .

b)  Bestem en basis for kernen for f , og angiv dimensionen af billedrummet f (R3 ) .

c)  Givet vektorerne a1 = (2,−1,1), a2 = (−2,2,−3) og a3 = (−1,1,−2) . Gør rede for at sættet a = (a1, a2, a3) er en basis for R3. 

d)  Angiv afbildningsmatricen for f med hensyn til basis a.

e)  Vis at vektoren u=a1+a2+a3 er en basis for kernen for f.

f)  Givet vektoren v = a1 + a2 + 2a3 . Opskriv f (v) som en linearkombination af basisvektorerne i basis e . 

Virkelig brug for at løse denne opgave. Tak :D


Skriv et svar til: Lineær Algebra Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.