Matematik

eksponentiel funktionsopgave - regnet uden lommeregner - hvordan?

15. november 2015 af Jegvedingenting - Niveau: C-niveau

Hvis jeg skulle regne opgave 2 i den vedhæftede fil ud uden brug af hjælpemidler, hvordan skulle jeg så gøre det? Fx den der kvadratrod med "4-1kvadratrod(24/3)" - hvordan kan man på en let måde?

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2015 af PeterValberg

4-1kvadratrod(24/3)

"giver" kubikroden af 8, du skal altså finde det tal, der mulitipliceret med sig selv tre gange, giver otte :-)

\sqrt[3]{8}=\sqrt[3]{2^3}=2 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. november 2015 af peter lind

man ser umiddelbart at 24/3 = 8 = 23


Svar #3
15. november 2015 af Jegvedingenting

Okay- mange tak. Det hjalp på det.


Skriv et svar til: eksponentiel funktionsopgave - regnet uden lommeregner - hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.