Fysik

Omregning af hestekræfter til kW

15. november 2015 af Light-Lover (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bilsmotorkraft angives ofte i hk (hestekræfter). 1hk er oprindeligt defineret, som den effekt der skal tilføres for at løfte en masse på 550 pounds med farten 1 foot per sekund. I dag anvendes værdien hk = 735 watt. Vi ser i det følgende på en motor, der har en maksimal effekt på 90 hk

Beregn motorens maksimaleffekt i kW

Hvordan griber jeg ovenstående opgave an?

Den virker ret simpel, men jeg kan ikke lige se hvordan jeg skal løse den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2015 af Heptan

Hvis 1 hk = 735 W,

så er 90 hk = ... ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2015 af mathon

      1=735\; \frac{W}{HK}

      90\; HK=(90\; HK)\cdot 1=(90\; HK)\cdot (735\; \tfrac{W}{HK})=66150\; W=66{,}15\; kW


Skriv et svar til: Omregning af hestekræfter til kW

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.