Matematik

bestemme halveringskonstant uden lommeregner hvordan??

16. november 2015 af Jegvedingenting - Niveau: C-niveau

Hej

Hvis jeg fx har en opgave der lyder:

En eksponentielt aftagende funktion har en halveringskonstant på 7 og f(9) = 24

Bestem f(16) og f(2)

Hvordan gør jeg det uden lommeregner?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2015 af PeterValberg

Halveringskonstanten 7 fortæller dig, at når x forøges med 7, så halveres y

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
16. november 2015 af Jegvedingenting

Er det så 16+7 = 23 x

og vores y = 23/2 = 11,5 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. november 2015 af PeterValberg

hvis f(9) = 24 så er f(16) = f(9+7) = 24/2 = 12

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
16. november 2015 af Jegvedingenting

Tusind tak, nu forstår jeg det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2015 af mathon

generelt:
                          f\left(x+n\cdot X_{\frac{1}{2}}\right)=\left ( \frac{1}{2} \right )^n\cdot f(x)

specifikt:
                          f\left(x+n\cdot 7\right)=\left ( \frac{1}{2} \right )^n\cdot f(x)        med X_{\frac{1}{2}}=7

                          f\left(x+ 7\right)= \frac{1}{2} \cdot f(x)                       med n=1

                          f\left(x+(-1)\cdot 7\right)=\left ( \frac{1}{2} \right )^{-1} \cdot f(x)=2\cdot f(x)

                          f\left(9- 7\right)=2\cdot f(9)=2\cdot 24=48
                  

                        


Svar #6
16. november 2015 af Jegvedingenting

Så fx 

0,5*16 = 8 korrekt?

Men mathon du får et andet resultat end pvm? 

Det har kørt meget dårligt for mig de sidste to dage :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2015 af mathon

Jeg får ikke et andet resultat end pvm:

                          f\left(9+ 7\right)=\frac{1}{2}\cdot f(9)
                          f\left(16\right)=\frac{1}{2}\cdot 24=12

                          f\left(9- 7\right)=2\cdot f(9)
                          f\left(2\right)=2\cdot 24=48


Svar #8
16. november 2015 af Jegvedingenting

#7

Nåh for søren. Jeg troede at 12 var slutresultatet...-_-

Men jeg vender tilbage indenfor en uges tid, hvis der er noget jeg ikke forstår. Jeg vil nemlig gerne lige kigge på det med friske øjne. Lige nu er jeg aaalt for sløv oppe i hovedet og trænger virkelig til en pause lige med det her emne.

Mange for hjælpen og ikke mindst tiden :)


Skriv et svar til: bestemme halveringskonstant uden lommeregner hvordan??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.