Fysik

Trekant forbindelse

16. november 2015 af Teko123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Jeg finder ikke ud af at løse denne opgave, Jeg står helt fast i hvordan jeg finder strømstyrken i L2 

nogen der har et tip? 

Vedhæftet fil: trekant.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2015 af hesch (Slettet)

Skriv strømværdierne IL1 og IL3 ved deres komplekse værdier.

IL1 + IL2 + IL3 = 0       ( Ifølge Kirchhoff ).


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2015 af hesch (Slettet)

Vinklen mellem to fasespændinger er  360º/3 = 120º.

Resistanser fasedrejer ikke strømmen.

Hvis du vælger  IL1 = ( 6,2 / 0º ) A, bliver  IL3 = ( 6,2 / 240º ) A.

Noget andet er, at ILx er fasestrømme, mens  IRx er yderstrømme.  Hvad er forholdet mellem faseværdier og yderværdier ved symmetrisk belastning?


Svar #3
16. november 2015 af Teko123 (Slettet)

I_{L1}+I_{L2}+I_{L3}=0\Rightarrow I_{L3}=-(I_{L1}+I_{L3})

I_{L3}=-((6.2\angle0)+(6.2\angle240) )=6.2\angle120


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2015 af hesch (Slettet)

Ja.


Svar #5
16. november 2015 af Teko123 (Slettet)

Men hvor meget går så ud til R1 og R2 fra L2? er det 6,2 * tan(30) = 3,58A?  


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2015 af hesch (Slettet)

Alle fasestrømme er - bortset fra fasen - ens. Du har altså en symmetrisk belastning ( R1 = R2 = R3 ).

Se sidste afsnit i  #2.


Svar #7
16. november 2015 af Teko123 (Slettet)

Det er det jeg får det til, tror det er rigtigt som jeg har lavet

Vedhæftet fil:asdasd.JPG

Svar #8
16. november 2015 af Teko123 (Slettet)

R1=R2=R3 skal være Un i stede for Uf ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. november 2015 af hesch (Slettet)

#7:  Jamen det er rigtigt. Det er disse √3 jeg efterlyser i stedet for tan 30º.

Disse √3 er en "nøgleværdi" indenfor 3 fase systemer, fordi Iyder = √3 * Ifase og Uyder = √3 * Ufase. Man finder så: P = Iyder * Uyder = ( √3 * Ifase ) * ( √3 * Ufase ) = 3 * Ifase * Ufase , og det giver jo god fornuft at den samlede effekt = 3 gange effekten pr. fase. Der findes andre kombinationer med √3, og det var her jeg ville hen.

Den samlede effekt = 4725,03W  →  effekt pr. fase = 1575W.  Modstandene er koblet mellem to faser, så
Pfase = Uyder2 / Rx = 1575W  →  Rx = Uyder2 / 1575W  = 122,92Ω


Skriv et svar til: Trekant forbindelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.