Matematik

Optimering

17. november 2015 af Needhelptak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har vedlagt min aflevering. Det er opgave 4 jeg har svært ved : (
På forhånd tak!


Svar #1
17. november 2015 af Needhelptak (Slettet)

Her er opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. november 2015 af SådanDa

a)

Overfladearealet finder du ved at lægge arealet af siderne sammen, siderne er rektangler så arealet af disse fås ved højde·bredde altså:

O=x·h+x·h+6x·h+6x·x hvert led svarer til arealet af en side, reducer så udtrykket så det bliver ligesom i opgaven. 

Rumfanget finder du som højde·bredde·længde, så: V=h·x·6x.

b)

Du får oplyst at O=80 m2, indsæt dette i dit udtryk for O:

80=6·x2+8·h·x, her kan du isolere h, og indsætte dette h i dit udtryk for rumfanget V, så er V udtrykt ved x.

Nu kan du differentiere V og sætte V'(x)=0 for at finde extremumspunkter.


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.