Matematik

Parameter fremstilling til y=ax+b?

17. november 2015 af AnnaLinde (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, hvordan gør man det : omskriver en Parameter fremstilling til y=ax+b? 

Jeg har glemt den som jeg havde i opgave, så har bare lavet en given en, men princippet er det samme \binom{x}{y}=\binom{15}{3}+t*\binom{7}{1}

Kan nogen forklare det i detaljer? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2015 af Soeffi

#0 Parameter fremstilling til y=ax+b? 

\binom{x}{y}=\binom{15}{3}+t*\binom{7}{1}

Retningsvektoren til parameterfremstillingen er den vektor, som bliver ganget med t. Dvs (7,1).

For at finde ligningen skal du først have normalvektoren, som er (-1,7). Du omskriver dernæst ligning for linjen til formen: ax + by + c = 0. I denne formel sætter du a = -1 og b = 7. Dermed har du -x + 7y + c = 0. c findes ved at indsætte punktet (x,y) = (15,3): -1·15 + 7·3 + c = 0 => c = -6.

Dette giver : -x + 7y -6 = 0 eller y = (1/7)x + (6/7).


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2015 af SuneChr

Find to vilkårlige punkter, v.h.a. to vilkårlige værdier for t, på linjen og opstil den lineære forskrift v.h.a. a og b.


Skriv et svar til: Parameter fremstilling til y=ax+b?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.