Matematik

Forskrift for v

18. november 2015 af gegge (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, jeg har siddet og kæmpet med den her opgave i noget tid nu, uden at komme nogle steder, og jeg vil lige høre om der er nogle der kan hjælpe mig lidt på vej.

Jeg tænker umiddelbart at man skal isolere dv/dt. Eller er jeg helt forkert på den?

Jeg vedhæfter opgaven :-) det ville være en kæmpe hjælp hvis der var en der gad at få mig lidt på vej

Vedhæftet fil: Opgave 7.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2015 af Zall

Du har helt ret - Jeg vil isolere dv/dt, hvorefter du integrerer i forhold til t, hvorved du får v(t).
dv/dt = v'(t) = a(t)
Integreres og du får v(t)


Svar #2
18. november 2015 af gegge (Slettet)

hvordan vil du isolere? så den kommer til at hedde:

dv/dt=(300/15-t)-981+(1/15-t)*v

eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2015 af Zall

Præcis, derefter kan du vel formidnske det lidt, og derefter integrerer :D


Svar #4
18. november 2015 af gegge (Slettet)

kom lige til at se.. når den hedder:

dv/dt-(1/15-t)*v=(300/15-t)-9,81

skal v, så ikke ændre fortegn? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2015 af Zall

Nej,
-2*3 = -6
0 = -6+2*3

Det er rigtigt det øverste :D


Svar #6
18. november 2015 af gegge (Slettet)

Tak :-)
Hvad med næste skridt?
Det med formindske? Hvordan?
Og integrere, det forstår jeg heller ikke helt :-/

Skriv et svar til: Forskrift for v

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.