Matematik

Vektorer

19. november 2015 af Julka2905 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Jeg har et problem med en matematikopgave som jeg simpelthen ikke kan få til at give noget fornuftigt. Vektor-tegnet kan jeg ikke finde herinde, og få at vise hvilken der er førstekoordinat og andenkoordinat har jeg sat en brøkstreg selvom jeg godt ved at det er forkert ;-)

Opgaven lyder: Bestem tallet t, så vektorerne a = 2/2t-3 og b = 4/7t-5 er parallelle. 

Så tænkte jeg at jeg skulle finde prikproduktet a*b = 0, og løse ligningen, jeg ved bare ikke hvad jeg har gjort forkert for det giver noget virkelig ufornuftigt. Håber nogen kan hjælpe. Og tak på forhånd :-)

Hav en fortsat god dag :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2015 af SådanDa

Hvis a•b=0 er vektorene a,b jo ortogonale, ikke parallelle, hvis du i stedet lader â være a's tværvektor, altså:

\hat{a}=\begin{pmatrix} -(2t-3) \\ 2 \end{pmatrix}, så skal der gælde at â•b=0 for at a og b er paralelle.

(Jeg har set gymnasiesider som kalder det at finde determinaten mellem a og b.)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2015 af PeterValberg

Se dette [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.