Matematik

Lavest mulig

22. november 2015 af chpe04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvilken funktion i en ligning hvis man skal skrive den i f.eks nspire, kan løse en ligning med det lavest mulige tal? 

Hvis ligningen så sådan ud (T/x)*(a*x^2-b*x+c)+((T/x)*S)=lavest mulig


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2015 af peter lind

Det giver ingen mening at tale om at løse en ligning med lavest mulige tal. En ligning har ingen, en eller flere løsninger. Det oplever du for eks. med 2. grads ligningen


Svar #2
22. november 2015 af chpe04 (Slettet)

Det er jeg godt klar over, men i dette tilfælde er der et bestemt tal der giver den mindste værdi. Da dette er en økonomisk ligning, hvor den midste værdi søges. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2015 af peter lind

Der er ikke mulig at svare på et meningsløst spørgsmål. Kom med hele opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2015 af SuneChr

# 2
Kender vi
a, b, c, T og S ?
og skal finde de(t) x, som evt. gør ligningens venstreside mindst mulig?


Svar #5
22. november 2015 af chpe04 (Slettet)

Det er ikke en opgave men en optimering af et anlæg. så hvis du har nogle omkostninger der stiger eksponentielt, og grafen er omkostninger vs tid, hvornår kan det så betale sig at skifte slid dele. der af ligningen (T/x)*(a*x^2-b*x+c)+((T/x)*S)=lavest mulig, skrevet som (Total tid/tid for skift)*(linjens ligning)+((total tid/tid for skift)*pris sliddel)= (x= laveste tid)


Svar #6
22. november 2015 af chpe04 (Slettet)

alle forhold kendes undentagen x


Svar #7
22. november 2015 af chpe04 (Slettet)

(T/x)*(a*x^2-b*x+c)+((T/x)*S)= x lavest mulig


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2015 af SuneChr

# 7
Det er ikke x, som er lavest muligt, men de(t) x som gør udtrykket lavest muligt.
Så differentiér udtrykket m.h.t. x
Sæt derefter det differentierede udtryk lig med 0 og løs dette m.h.t. x.
Find extre/mum/ma og fortegnsvariation.


Skriv et svar til: Lavest mulig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.