Matematik

korrekt løst ?

22. november 2015 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

Hej har jeg udregnet korrekt:

32 / 1352520 + 34 / 1007930

jeg finder fællesnævner:

3225376 / 136324548360  + 34269620 / 136324548360 = 37494996 / 136324548360 

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2015 af SuneChr

\frac{2^{5}}{2^{3}\cdot 3^{2}\cdot 5\cdot 13\cdot 17^{2}}+\frac{2\cdot 17}{2\cdot 5\cdot 7^{2}\cdot 11^{2}\cdot 17}
Forkort hver af brøkerne.
Forlæng den første brøk med  72·112  og den anden brøk med  32·13·172
Sammenhold med din tidligere tråd med største fælles divisor.


Svar #2
22. november 2015 af Aleynaa

når ja da :) tak Sune 


Svar #3
22. november 2015 af Aleynaa

#1

\frac{2^{5}}{2^{3}\cdot 3^{2}\cdot 5\cdot 13\cdot 17^{2}}+\frac{2\cdot 17}{2\cdot 5\cdot 7^{2}\cdot 11^{2}\cdot 17}
Forkort hver af brøkerne.
Forlæng den første brøk med  72·112  og den anden brøk med  32·13·172
Sammenhold med din tidligere tråd med største fælles divisor.

Sune i min tidligere tråd følger der en opgave b med. der skal jeg finde dne mindste fælles multiplum (mfm) til de begge tal. er det så bare at sige:

2*5*13 ? hvordan finder man mfm


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2015 af mathon

mfm(a,b) er produktet af alle primfaktorerne i den højeste potens, de forekommer i et af tallene a og b.

    a=2^{3}\cdot 3^{2}\cdot 5\cdot 13\cdot 17^{\, 2}

    b=2\cdot 5\cdot7^{\, 2}\cdot 11^2\cdot 17
                                               m\! f\! m(a,b)=2^3\cdot 3^2\cdot 5\cdot 7^2\cdot 11^2\cdot 13\cdot 17^2=8.019.091.080

                                    


Svar #5
23. november 2015 af Aleynaa

Tak mathon. 


Svar #6
23. november 2015 af Aleynaa

Hvad mener der med, hvor mange divisorer har de to tal? Og hvordan kan man finde de enkelte divisorer?


Svar #7
23. november 2015 af Aleynaa

mathon til din besvarelse er det ikke det mindste potenst, der forekommer i et af tallene a og b ? du har taget det højeste


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. november 2015 af mathon

#7

Nu må du lære forskellen!

sfd(a,b) er produktet af alle de fælles primfaktorer i den laveste potens, de forekommer i hvert af tallene a og b.

mfm(a,b) =  er produktet af alle primfaktorer i den højeste potens, de forekommer i hvert af tallene a og b.


Svar #9
23. november 2015 af Aleynaa

Det er bare fordi i min bog står der at af mfm er udtryk for det mindste fælles multiplum. det må være det som har forvirret mig.


Skriv et svar til: korrekt løst ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.