Matematik

Matematik- ligninger.

26. november 2015 af Smillalarsen1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej alle. Jeg har VIRKELIG brug for hjælp til min matematik! Matematik er ikke noget jeg er god til (og ISÆR ikke nedstående, som er i den vedhæftede fil).
Jeg ved godt at det er meget at spørge, men er der nogle der kan forklare hvordan jeg kan finde frem til disse svar, eller bare hvad svarene er?
Tusind(!) tak!
Vedhæftet fil: image.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2015 af PeterValberg

Opg 1a  Du kan faktisk se det ud af illustrationen :-)
              Hvis antal liter benzin kaldes x, så kan du opstille ligningen:

            10\cdot x = 250

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
26. november 2015 af Smillalarsen1 (Slettet)

Tusind tak!!! Du kan tilfældigvis ikke hjælpe mig med nogle Af de andre svar? :)
Min opgave er til i dag (jeg troede den var til næste torsdag) og jeg kan virkelig ikke lide at aflevere sent :)))

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2015 af mathon

når x er antal liter benzin og y er pris i kroner

                y=10x
når z er antal km pr liter og L er hvor langt der køres

                L=\frac{y}{10}\cdot z


Svar #4
26. november 2015 af Smillalarsen1 (Slettet)

Tusind, tusind tak! Det er virkelig en stor hjælp!

Brugbart svar (1)

Svar #5
26. november 2015 af mathon

3)
             L=\frac{250}{10}\cdot z

5)
             z=10\cdot \frac{L}{y}


Svar #6
26. november 2015 af Smillalarsen1 (Slettet)

Er der andre måder at skrive opgave 1a på?

Svar #7
26. november 2015 af Smillalarsen1 (Slettet)

Kan man skrive opgave 1 på en anden måde? (En anden slags ligning). Dette er bare af ren nysgerrighed?

Brugbart svar (1)

Svar #8
26. november 2015 af mathon

     1 liter benzin koster 10 kr
     2 liter benzin koster 2·(10 kr)
     3 liter benzin koster 3·(10 kr)
……
     x liter benzin koster x·(10 kr)

     


Svar #9
26. november 2015 af Smillalarsen1 (Slettet)

Mathon! Hvilken opgave er dit sidste svar til?

Brugbart svar (2)

Svar #10
26. november 2015 af mathon

#0
               Du stillede i #7 spørgsmål til 1a).


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. november 2015 af bamohashemi (Slettet)

nogen der kan hjælpe med den her`?

24,5 + 5x = 3,5 (2x + 3)


Brugbart svar (1)

Svar #12
26. november 2015 af Soeffi

#0. Opgave 3) Brug evt. metoden med at afstemme enhederne:

1) Lav først oversættelsen: 10 kr. pr. liter = 10 kr. / L og 10 km på en liter = 10 km / L.

2) Se dernæst på enheden af det, der spørges efter, dvs. antal km

3) Du har:  250 kr., 10 kr./L og 10 km/L. Det skal give km, så kr. og liter skal gå ud. Start med 10 km/L. Der står nu km i tælleren og L i nævneren, så du skal dividere med 10 kr./L for at få L til at gå ud. Nu står der km/kr. som enhed. Du skal derfor gange med 250 kr. for at fjerne kr fra nævneren. Dvs. dit regnestykke bliver: 

Antal\;km\;=\frac{10 \;km/L}{10 \;kr./L}\cdot 250\; kr. = \underline{\underline{250\; km}}

Vedhæftet fil:1644151.png

Skriv et svar til: Matematik- ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.