Matematik

Uligheder

30. november 2015 af hovedpuder (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle, der kan løse disse uligheder for mig, så jeg kan se, hvvordan man gør? På forhånd tak. 

1) x2-2x<-3

2) x2-6x+5+>(med streg under)0


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2015 af 123434 (Slettet)

Det er andengradsuligheder

x2-2x<3

x2-2x-3<3-3

x2-2x-3<0

a=1, b=-2 og c=-3

d=b2-4*a*c

d=-22-4*1*-3

d=4+12=16

Da d er større end 16, er der to løsninger til andengradsuligheden

x=(-b+-√d)/(2*a)

x=(2+-√16)/(2*1)

x=(2+-4)/2

x=(2+4)/2=6/2=3 V

x=(2-4)/2=-2/2=-1

-1<x<3

x skal ligge mellem -1 og 3. x kan ikke være mindre end -1 og større end 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2015 af 123434 (Slettet)

x2-6x+5> 0

a=1, b=-6, c=5

d=b2-4ac

d=-62-4*1*5

d=36-20=16

Da d er større end 0, er der to løsninger til andengradsuligheden

x=(-b+-√d)/(2a)

x=(6+-√16)/(2*1)

x=(6+-4)/2

x=1 V x=5

 x> betyder større eller lig med. Altså x skal altså være større eller lig 1 eller 5 eller større. Der er et interval mellem 1 og 5, samt et interval der er 5 eller derover. 

Løsninger skrevet på intervalform [1,5] eller [5,∞[


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2015 af SådanDa

Løsningen er ikke [1,∞), men derimod (-∞,1]∪[5,∞), tænk på at det er en parabel :)


Skriv et svar til: Uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.