Matematik

Hjælp til Statistik

30. november 2015 af Kabad3omri (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der en der kan hjælpe med at løse denne

Hændelsen A er at bestå eksamen i erhvervsøkonomi. Hændelsen B er at bestå eksamen i samfundsøkonomi. Sandsynligheden for at bestå erhvervsøkonomi er 0,8 og for at bestå samfundsøkonomi 0,7. Desuden er sandsynligheden for at bestå samfundsøkonomi 0,9, hvis man allerede har bestået erhvervsøkonomi.
a)    Opregn de kendte sandsynligheder.
b)    Hvad er sandsynligheden for ikke at bestå erhvervsøkonomi?
c)    Hvad er sandsynligheden for at dumpe samfundsøkonomi, hvis man allerede har bestået erhvervsøkonomi?
d)    Hvis vi forudsætter, at sandsynligheden for at bestå samfundsøkonomi er uafhængig af sandsynligheden for at bestå erhvervsøkonomi, hvad er så sandsynligheden for at bestå begge fag?
e)    Er det rimeligt at antage, at sandsynligheden for at bestå samfundsøkonomi er uafhængig af sandsynligheden for at bestå erhvervsøkonomi?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2015 af SådanDa

Du ved at: P(A)=0,8, P(B)=0,7 og P(B|A)=0,9.

a) Jeg ved ikke hvad det vil sige at opregne det kendte sandsynkligheder?

b) Brug at P(Ac)=1-P(A) for en hændelse A.

c) Brug ligeledes at P(Bc|A)=1-P(B|A) for hændelser A og B.

d) Brug at hvis A og B er uafhængige gælder: P(A∩B)=P(A)·P(B)

e) Overvej at der for uafhængige hændelser skal gælde at P(A|B)=P(A)


Svar #2
01. december 2015 af Kabad3omri (Slettet)

Tusind Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hjælp til Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.