Matematik

Matematik- ligninger :)

01. december 2015 af Smillalarsen1 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej alle. Jeg har en matematik opgave som skal laves til i morgen.
Det ville dejligt hvis I kunne hjælpe mig med at finde frem til svarene. Siden at min mor er på arbejde lige nu, og ikke kan hjælpe mig!
Mvh Smilla
Ps:
Det er opg: 3), 4) og 5) de andre har jeg lavet. Alle opgaverne er i den vedhæftede fil nedenunder :)
Vedhæftet fil: image.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2015 af ElMalek (Slettet)

Opgave 3. Opstil en ligning for hvert spørgsmål: 

(a) 250=10x

(b) 250=15x

(c) 250=20x

Isolér x i de tre ligninger, så finder du dine svar. :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. december 2015 af StoreNord

a)

Forbrug*pris=Udgift/distance

\frac{1\: l}{10\: km}*\frac{10\: kr}{l}=\frac{250\: kr}{x \: km}

b)

\frac{1\: l}{15\: km}*\frac{10\: kr}{l}=\frac{250\: kr}{x \: km}

c)

\frac{1\: l}{20\: km}*\frac{10\: kr}{l}=\frac{250\: kr}{x \: km}


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2015 af StoreNord

4)

Jeg brugte ligninger i opgave 3, fordi når jeg blir stor, jeg vil være videnskabsmand. Ellers ville jeg nok have brugt Købmandsmetoden.

5a)

\frac{1\: l}{x\: km}*\frac{10\: kr}{l}=\frac{300\: kr}{600 \: km}          find x

5b)

\frac{1\: l}{x\: km}*\frac{10\: kr}{l}=\frac{200\: kr}{300 \: km}          find x


Skriv et svar til: Matematik- ligninger :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.