Matematik

Forstå matematisk formel til partial average

02. december 2015 af KriZ0 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er lidt lost på den her formel

http://imageshack.dk//viewimage.php?file=/imagesfree/YIn54398.png

Næste billede viser det datasæt hvor partial averages er fundet, ved hjælp af den formel i ovenstående link.

http://imageshack.dk//viewimage.php?file=/imagesfree/JBq54693.png

Kort sagt, er der en venlig sjæl der kan hvordan de partiel averages er lavet i det datasæt, så jeg kan overføre måden til et andet datasæt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2015 af SådanDa

Formlen foreslår at du i hver række finder den 1. partial average som det første tal delt med en, den 2. partial average som (det første tal plus det andet tal) delt med 2 og det tredje som (1. tal + 2. tal + 3. tal)/3.

lad os f.eks. tage 1. række:

1.00 , 0.22 , 0.17  P.  average 1: 1.00/1=1.00 P. average 2: (1.00+0.22)/2=0.61 P. average 3: (1.00+0.22+0.17)/3=0.4633333. Hvilket vel passer meget godt med tabellen?


Svar #2
02. december 2015 af KriZ0 (Slettet)

Hej mange tak, det var lige det svar jeg havde brug for. Du har reddet min dag. Kunne ikke helt greje hvad det gik ud på, men nu er det logisk.


Skriv et svar til: Forstå matematisk formel til partial average

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.