Matematik

Fourierrække

05. december 2015 af Searchmath (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er der en bestemt formel man kan gå ud fra når man har en Fourierrække og man skal  identificere Fourierkoefficienterne? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2015 af pure07

Hmm. Forklar lidt mere? Generelt: Fourierrækken er en uendelige rækker. f\sim \frac{1}{2}a_{0}+\sum_{n=1}^{uendelig}(a_{n}cos (nx)+b_{n}sin (nx)).

a_{n}, b_{n} er koefficienterne


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2015 af peter lind


Svar #3
06. december 2015 af Searchmath (Slettet)

Tusind tak! 

Hvordan kan jeg identificere Fourierkoefficienterne på kompleks form? Jf. linket kan jeg se hvordan man bestemmer Cn, så jeg skal bestemme an, bn og a0. 

Er det korrekt at an = 1/2^n, bn = 1/2? men burde bn ikke være 0, for man kender enten bn eller an? 

og a0 = 1/2^0 = 1? 


Svar #4
06. december 2015 af Searchmath (Slettet)

Jeg får at Fourierkoefficienterne på kompleks form er,


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2015 af peter lind

Hvis du sammenligner med rækkeudviklingen i #1 og din række får du ½a0 = 1 <=> a0 = 2. Det er korrekt at an = 1/2n for n > 0 men b1 = ½ og bn= 0 for n >1


Svar #6
06. december 2015 af Searchmath (Slettet)

#5 hvordan kan du se at det præcis er b1 som er 1/2, altså at det ikke er b0, b2 eller b3 osv.


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. december 2015 af peter lind

Ved at sammenligne rækken i #1 med rækken i din opgave.

I rækken i #1 forekommer b'erne i summer af bn*sin(n*x). I din opgave forekommer der kun et led med sinusfunktionen nemlig ½sin(x) = ½*sin(1*x). med n=1 b1=½ får du leddet ½sin(1x) hvilket er det led du har. Hvis bn = 0 for n > 1 får du leddene 0*sin(n*x) = 0. Disse led forekommer jo netop ikke i din række. b0 eksisterer slet ikke i fourierrækker.


Svar #8
06. december 2015 af Searchmath (Slettet)

Tak, virkeligt godt forklarer! Tusind tak!

Jeg har et andet spørgsmål. Jeg gik ud fra at svaret her var C) men det er åbenbart a).
Jeg kan forstille mig at de har taget 2 tallet fra cosinus, men hvordan ser mellemregningen ud?
Vedhæftet fil:image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. december 2015 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. december 2015 af peter lind

Det er korrekt at det er a) Du ser det nemmest ved at skrive det første led i summen ud.

I selve rækken   med n = 1     1/{ (2*1-1)(2*1+1) } = 1/(1*3) = 1/6

i a) med m = 2                         1/{(2-1)(2+1)} = 1/(1*3) = 1/6

Forskellen ligger i at i selve summen tælles    1  2   3    4  5   medens i m tælles 2 4 8 o.s.v.


Svar #11
06. december 2015 af Searchmath (Slettet)

#7: Så jeg skal regne C0, C1, Cn, og C-n.

Så  for n større og mindre end 1 så har vi ingen bn, er det sandt? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. december 2015 af peter lind

hvis det er opgaven i #3 så ja. Opgaven i #9 har slet ingen b'er


Skriv et svar til: Fourierrække

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.