Fysik

Vands fordampningsvarme

06. december 2015 af logawbjpgv< (Slettet) - Niveau: C-niveau

Den teoretisk værdi for fordampningsvarmen af vand er på 2257 kJ/kg

Jeg får 452,274 kJ/kg

Jeg har skullet lave et forsøg med en elkedel, hvor vi skulle bestemme fordampningsvarmen. 

vores tid var ca. 60 sek og effekten var 1753

Elektrisk energi = 60 * 1753 = 105180 j eller 105,18 kJ

vores nyttevirkning var 0,43

fordampningsvarme = 0,43 * 105,18 / 0,1 = 452,274 kj/kg

Hvorfor ligger det så langt under den teoretisk værdi på 2257 kj/kg? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2015 af mathon

Formentlig har ingen i handelen forekommende elkedler en effekt på 1753 W.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2015 af mathon

Du skriver intet om det fordampede vands masse.


Svar #3
06. december 2015 af logawbjpgv< (Slettet)

Den fordampede vands masse er 100 g / 0,1 kg


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2015 af mathon

Baglæns regning viser, at din el-kedels effekt ca. har skullet være 14,6 kW,
hvilket er langt fra 1753 W.


Skriv et svar til: Vands fordampningsvarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.