Matematik

Population

06. december 2015 af Karina1998 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg vil gerne have noget hjælp til en opgave, håber en venlig sjæl lige vil - det vil betyde meget..

Opgaven lyder således :

Antallet af individer i en bestemt population af dyr kan beskrives ved N(t) = 5000/1*0,85t. Hvor N(t) er antallet af individer i populationen til tidspunktet t (målt i uger).

a) Skitsér grafen for N(t) i intervallet 0 ≤ t ≤ 40, og bestem det tidspunkt, hvor der er 4000 individer i populationen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2015 af peter lind

Løs ligningen N(t) = 4000 = 5000/1,085t   NB jeg går ud fra at du har skrevet forkert så 1*0,85t skal være 1,085t


Svar #2
07. december 2015 af Karina1998 (Slettet)

Ups har skrevet forkert, der skulle stå : 5000/1+0,85t

Men hvad skal jeg gøre efter jeg har solvet for t, og fået et resultat? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2015 af peter lind

Så skulle der nok snarere stå 5000/(1+0,85t)

Aflevere resultatet


Svar #4
07. december 2015 af Karina1998 (Slettet)

Okay, men hvordan skitsére jeg grafen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2015 af peter lind

I vore dages edb tider er der programmer, der kan gøre der. Du har formodentlig et CAS værktøj, der kan. Der findes også  nogle gratis på nettet  graph og gnuplot. Hvis dit CAS værktøj kan er det nok bedst du bruger det.


Skriv et svar til: Population

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.