Kemi
beregning af pH
09. december 2015 af
kattepigen95 (Slettet)
-
Niveau: B-niveau
Hejsa jeg har et lille spørgsmål
Hvorfor giver
pOH+pH = 14
??
Skriv et svar til: beregning af pH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

![\\pH=-log_{10}\left([H_3O^+] \right )\\ pOH=-log_{10}\left([OH^-] \right )\\\\ K_v=[H_3O^+]\cdot [OH^-] =1\cdot 10^{-14} ~\text{M}^2\\\\ ~~~~ ~\Leftrightarrow ~-log_{10}(K_v)=-log_{10}\left([H_3O^+] \right ) \cdot \left(-log_{10}\left([OH^-] \right ) \right )\\\\ ~~~~~\Leftrightarrow ~-log_{10}\left(1\cdot 10^{-14} \right ) = pH + pOH\\\\ ~~~~~\Rightarrow ~14 = pH + pOH](https://media.studieportalen.dk/images/equations/UpBaC5ItG3RZ6bVYRuVXaQ==.gif)