Matematik

Reduktion med potenser og brøkstreg

09. december 2015 af josephinemarquard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en aflevering, hvor jeg skal reducere dette:

(1+9b²+6b)*(1-9b²)
        (1+3b)³

 

Jeg ved svaret er dette = -3 b + 1, men kan ikke finde ud af mellemregningerne og om jeg skal bruge 3. kvadratsætning


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2015 af mette48 (Slettet)

(1+9b2+6b)=(1+3b)2

1-9b2=(1+3b)(1-3b)

-3b+1=(1-3b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2015 af PeterValberg

Du skal huske på dine kvadratsætninger....

1 + 9b2 + 6b = (1 + 3b)2

1 - 9b2 = (1 + 3b)(1 - 3b)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2015 af PeterValberg

\frac{{\color{Red}(1+3b)(1+3b)(1+3b)}(1-3b)}{{\color{Red} (1+3b)(1+3b)(1+3b)}}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
09. december 2015 af josephinemarquard (Slettet)

wow tusind tak :)))


Skriv et svar til: Reduktion med potenser og brøkstreg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.